Nieuws

NHG kostengrens in 2020 naar € 310.000
Geplaatst op: 20 september 2019
De aan de gemiddelde huizenprijs gekoppelde kostengrens voor NHG (Nationale Hypotheek Garantie) stijgt met ingang van 1 januari van € 290.000 naar € 310.000. Voor woningen met energiebesparende voorzieningen is de kostengrens 6% hoger, namelijk € 328.600.
Start verkoop Koopmanskade Laak 3
Geplaatst op: 19 september 2019
Donderdag 26 september start de verkoop van de eerste 21 grachtenpanden in het project Koopmanskade in Laak 3.
Prinsjesdagstukken: deze maatregelen moeten crisis woningmarkt verlichten
Geplaatst op: 17 september 2019
Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken komt vandaag met een pakket aan maatregelen om problemen op de woningmarkt op te lossen.
World Clean Up Day in Vathorst
Geplaatst op: 16 september 2019
Maak (Vathorst) Amersfoort Schoon in één dag!
WOZ-waarde Amersfoort stijgt ruim 10 procent
Geplaatst op: 13 september 2019
AMERSFOORT Opnieuw is de gemiddelde woningwaarde toegenomen. Op 1 januari dit jaar was de WOZ-waarde van een gemiddelde woning in Nederland 248.000 euro, bijna 8 procent meer dan een jaar eerder. Dat is de hoogste waarde ooit en de hoogste stijging in jaren, zo meldt het CBS vrijdag op basis van nieuwe cijfers.
VathorstRun op 6 oktober
Geplaatst op: 13 september 2019
Op zondag 6 oktober vindt alweer de 9e editie van de VathorstRun plaats. Dit hardloopevenement wordt georganiseerd voor de hele familie. Het doel van de run is bewoners van Vathorst en omgeving in beweging te brengen met hardlopen en zodoende de saamhorigheid te bevorderen.
Nu al een flinke rij voor kaartverkoop Dorpsfeest Hoogland
Geplaatst op: 12 september 2019
Tientallen Hooglanders en Amersfoorters bivakkeren vanochtend voor dorpshuis De Neng aan de Engweg in Hoogland om kaarten te bemachtigen voor hét feestweekend van het dorp: Dorpsfeest Hoogland.
Nederlanders verbouwen massaal hun huis
Geplaatst op: 11 september 2019
Op die manier kun je voor een lagere prijs genieten van een nieuw(er) huis. De grootste reden hiervoor ligt bij de torenhoge huizenprijzen, waardoor klus- en woonwinkels een topomzet draaien en de telefoon bij de aannemer roodgloeiend staat.
Zelf een appartement bouwen
Geplaatst op: 9 september 2019
Op het terrein van het voormalig ziekenhuis de Lichtenberg is één kavel gereserveerd voor het bouwen van een klein appartementsgebouw door particulieren. Een groep enthousiastelingen uit Amersfoort wil die uitdaging aangaan en heeft daarvoor een CPO vereniging ‘Klein Lichtenberg’ opgericht om een duurzaam gebouw met wat luxere appartementen te realiseren.
Werkzaamheden Rotonde 2 Vathorst
Geplaatst op: 6 september 2019
We maken een fietstunnel onder Rotonde 2 in Vathorst. Tussen 2 september en eind november kunnen de werkzaamheden zorgen voor verkeershinder. De fietstunnel is één van de maatregelen om de bereikbaarheid van de wijk te verbeteren.
Huis isoleren in Amersfoort: hoe kun jij subsidie krijgen?
Geplaatst op: 5 september 2018
Vanaf 2 september 2019 kun je als particulier weer een subsidie aanvragen voor de isolatie van jouw koopwoning. Klik hier voor lezen hoe het werkt.