Huis isoleren in Amersfoort: hoe kun jij subsidie krijgen?

Huis isoleren in Amersfoort: hoe kun jij subsidie krijgen?


Vanaf 2 september 2019 kun je als particulier weer een subsidie aanvragen voor de isolatie van jouw koopwoning. Deze subsidie voor isolatie was eerst afgelopen, maar je kunt er nu dus weer gebruik van maken. Het doel hiervan is dat de woningen energiezuiniger worden, wat gebeurd als het beter wordt geïsoleerd. Deze subsidie heeft de naam Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis, afgekort SEEH.   

Voorwaarden van de SEEH
Natuurlijk heeft de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis wel een paar regels waar de isolatie van jouw huis in Amersfoort aan moet voldoen om de nieuwe subsidie isolatie aan te vragen. Op de site van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kun je alle voorwaarden nog eens doornemen, maar hier vind je de belangrijkste voorwaarden. Je moet namelijk minstens twee energiebesparende isolatiemaatregelen laten uitvoeren om subsidie te kunnen krijgen. Hierbij kun je denken aan een combinatie van dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en hoogrendementsglas. Bovendien moeten de maatregelen uitgevoerd zijn na 15 augustus 2019, na de openstelling van de regeling dus. Als de werkzaamheden eerder uitgevoerd zijn kun je geen subsidie krijgen. Tevens moeten de maatregelen al uitgevoerd en betaald zijn voordat je de subsidie aanvraagt.   

Uitvoerdersformulieren
Bij het aanvragen van subsidie isolatie Amersfoort moet je een of meerdere uitvoerdersformulieren toevoegen. Op zulke papieren geven de uitvoerende bouwbedrijven aan hoeveel vierkante meter en/of stuks van de energiebesparende maatregelen zijn uitgevoerd. Daarnaast maken de bouwbedrijven duidelijk dat de werkzaamheden voldoen aan de eisen en de voorwaarden voor de subsidie. Daarnaast moet je ook foto’s toevoegen aan de uitvoerdersformulieren. Hierop moet duidelijk te zien zijn dat de maatregelen zijn uitgevoerd. Hiervoor zijn de bouwbedrijven verantwoordelijk, zij moeten de foto’s bij jou aanleveren. Als je meerdere bouwbedrijven hebt ingeschakeld voor de maatregelen dan moet elk bedrijf het uitvoerdersformulier invullen. Jij bent verantwoordelijk dat alle bouwbedrijven de formulieren naar waarheid, volledig en leesbaar invullen en ondertekenen.

Bron: https://www.destadamersfoort.nl

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen